21 května, 2012

France, Chambéry: this was very nice time!

Před týdnem jsem informovala o nečekané a velice nepříjemné situaci. Po celkem hektickém týdnu se vracím a snad v plné sílé blogování a mírné inspiraci.
Dnešní článkem bych chtěla Vám ukázat Francii, kde jsem strávila jeden z nejúžasnějších týdnu za poslední dobu. Jednalo se o výměnný pobyt, o kterém jsem se zmiňovala na začátku dubna, kdy Kim - moje francouzská partnerka, přijela do Česka a strávili spolu velice příjemný čas, kterého,ale bylo málo.
Když jsem přijela do Francie a viděla Alpy a tu trávu, která byla zelenější a zelenější připadala jsem si jako ve snu. Mrzí mě, že to na fotkách není takové jako naživo, to zůstane jen v mých vzpomínkách.



Kim upekla přes 300 vynikajích francouzských makronků, celý víkend jsem se po nich mohla utlouct! <3



V nedělí jsme si udělali výlet do Chamonixu podívat se na Mont Blank z L ´Aiguille du Midi. Neuvěřitelný zážitek být nad mrakama a pod sebou mít pouze býlí prostor do neznáma.




Oběd v Chamonixu






Ještě tentýž den výlet do Annecy


 Večeře u Kim přítelé Huga - masové fondue se zapečenýma bramborama


Následovali čokoládové fondue s ovocem a bonbonami. Čokoláda byla ze Švýcarska hugova maminka je ze Švýcarska,proto udělali tuto specialitu. Lepší fondue jsem neměla! <3

 V pondělí jsme mohli mluvit s francouzem, který umí česky...naprosto kouzelný kluk :)

Vidíte dobře, jedla jsem v luxusní restauraci šneka :D

 V úterý jsme navštívili zábavní park Walibi. Vrátila jsem se do dětských let a bylo to skvělé. Více fotek uvidíte na FB!


Ve středu v Lyonu jsme měli pohoštění v jedné z dalších luxusních restaurací. Bohužel oběd mě tak nechutnal jako jiné speciality,které jsem ochutnala v předešlých dnech a zapoměla je vyfotit :(




Doufám,že se Vám malá prezentace líbila, zítra bych ráda přidala nějaké jiné fotky na FB stránku blogu :) A zítra můžete čekat recenzi. Na co? Nechte se překvapit... :)
Dotazy pište na FB nebo na Formspring
Přeju příjemný start do nového týdne :)

8 komentářů:

  1. To jídlo, muhaha:D) Franci je nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, já jsem ve Francii byla jednou ale v podstatně teplejší části než jsou Alpy. Šneci jsou docela dobrý, měla jsem je s něčim, co obsahovalo máslo a česnek a kdyby jsem nevěděla, že je to šnek, asi bych si to netipla.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to úplně kouzelně... Umím si to celkem představit, i když máš pravdu, je to hrozný, ty fotky jsou jen blbý fotky:D Ve Francii jsem teda nikdy nebyla, ale musí to tam být skvělý.

    OdpovědětVymazat
  4. ani nevíš, jak ti to závidím!

    OdpovědětVymazat
  5. závist taky bych někam jela :D

    http://myworldclothing.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. :-) tam jsem byla před 2 rokama na Tour de France :-) krásné fotky

    OdpovědětVymazat
  7. Nejvíc se mi líbilo to jídlo, ale to je mi podobné :D
    ale jak tě vidím zabalenou v té bundě, tak jsem ráda, že jsem doma v teple :D

    OdpovědětVymazat