12 dubna, 2012

Choos your right comb

Vypadávají Vám vlasy? I to může způsobit špatný výběr Vašeho hřebenu.

Vlasy jsou okrasou a ceností každé ženy. K jejich udržování potřebujeme jednu důležitou pomůcku, kterou máme každá doma. Je to hřeben! Samotný výběr je obtížný a proto snad Vám pomůžu při jeho výběru.
 

Hřeben se širokými zuby
Tyto hřebeny sice nevypadají uchvatně, ale rozhodně Vám zachrání nějaký ten chuchvalec vlasu na pokožce. Slouží totiž hlavně k rozčesávání vlasů, ať už suchých tak i mokrých.Tedy, hlavně mokrých, protože ty jsou nachylné k trhání. Tento hřeben je netrhá a je o hodně šetrnější.
Tohle je můj případ. Požívala jsem kartáč a polovinu vlasů mám pryč, teď už ale vím, jak na to :)

Tupírovací hřebeny
Nedílnou součástí kabelky nebo vybavení hřebenů každé ženy. S tímhle hřebenem s hustými zubami slouží ke kouzelnému výsledku Vašeho účasu. Vše, co k tomu potřebujete je jen cvik rukou se správnými pohyby rukou. Konec hřebene slouží k oddělování pramínku.

Kartáč na fénování
Jedná se o kartáč, který Vám pomůže při fénování vlasů a navrhne Váš první tvar vlasů. Obecně platí, že čím delší vlasy, tím širší kartáč. Otvory uvnitř kulatého kartáče způsobují, že vlasy rychleji schnou Správným kartáčování získáte rychlé fígly pro rychlý účes.
 Plochý kartáč
Plochy kartáč je pro klasické česání nejlepší. Hodí se hlavně pro dlouhé vlasy nebo i pro ty, kteří mají hustou krásnou hřívu. Kartáče se hodí také pro vyfenování vlasu, které umí vychladit a narovnat.
 

Novinkou jsou kartáče, které jsou založeny na iontové technologii, které vlasy vyhlazují a při česání dokonce hydratují. Po jejich používání budou lesklejší, objemnější a bez statického náboje.
Hřebeny ani kartáče by neměly mít ostře zakončené zuby - ty totiž mohou pokožku hlavy pěkně podráždit, a dokonce způsobit i lupy.
Plastové hřebeny navíc způsobují to, že nám vlasy elektrizují a pokud s tím máte problém, rozhodně si pořiďtě dřevěný hřeben.

 Vlastníte takové hřebeny?

4 komentáře:

  1. Mám ten s dřěvěný s plastovými(jakože dřevěnými) tyčinkami a je děsný! Budu mít do měsíce Tahglee Teezer, tak snad si s mými dlouhými a hlavně hodně hustými vlasy poradí:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já teď hodně čtu samá pozitiva o Tangle Teezeru, takže uvažuju o tom :)

    OdpovědětVymazat
  3. děkuju za tip, já si asi pořídím ten s těmi širokými zuby:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem jednou měla možnost vyzkoušet Tangle Teezer a moc se mi líbil. Vlasy jsou po něm objemnější, hladké a lesklé.

    OdpovědětVymazat